Børn der løber
Børne der løber

Danmarks børn går sammen for Syriens børn

Af Webredaktionen
19.01.23
Gå en tur og bidrag med 20 kroner for hver kilometer til Børnenes Danmarks Indsamling 2023.
Gå en tur og bidrag med 20 kroner for hver kilometer, I går! Sådan lyder opfordringen fra landets biblioteker, DR Lær, DR Ramasjang og DR Ultra til alle børn, når ”Børnenes Danmarks Indsamling - vi går sammen” i januar og februar samler ind.

Og det er vel at mærke ikke børnene selv, der skal til lommerne, men Novo Nordisk Fonden(link is external), der donerer pengene for hver gået kilometer.

De indsamlede penge går til et af Røde Kors(link is external)’ projekter, der hjælper udsatte børn i Syrien(link is external). I 2022 gav fonden svimlende 6,5 millioner kroner.

Læs meget mere om Børnenes Danmarks Indsamling på Danmarks Indsamlings hjemmeside(link is external).

Hvor skal I gå hen?

Gåturen skal ligge mellem 9. januar og 4. februar, men ellers er der er ingen krav til jeres gåtur - ud over at det selvf'ølgelig gerne må være sjovt. Nedenfor er en stribe ideer til gåture:

  • Inviter vennerne eller familien med på en gåtur til biblioteket for at låne en god bog, et spil eller bare for at få en god oplevelse sammen. 
     
  • Gå en tur forbi en af de lokale seværdigheder – en skulptur, et monument, et spændende hus, museum eller lignende, som I tit passerer, men faktisk aldrig har besøgt. I kan finde både stederne og de spændende historier bag på det aktive Danmarkskort på www.historiskatlas.dk(link is external).
     
  • Gå en tur i skoven, på havnen eller langs stranden. Find inspiration til spændende ture på Naturstyrelsens hjemmeside Vandreruter(link is external)
     
  • Gå i stedet for at tage bilen, når I alligevel skal handle.

Gør det sjovt

I kan også gå til og fra fodbold, spejder, ridning eller andre fritidsaktiviteter. Og husk, det er altid sjovest at gå sammen. Kan det ikke lade sig gøre, kan gåturen for eksempel forsødes med en lydbog fra e-Reolen Go(link is external) eller et afsnit af Børneavisens podcast "Hva' sker der?"(link is external).

 

Når I har gået, kan I få biblioteket til at registrere kilometerne for jer eller selv registrere dem på www.dr.dk/vigårsammen(link is external).

Her kan I også downloade et "Godt gået!"-diplom og udfylde det med navn og antal kilometer. 

Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret til at bevæge sig for Syriens børn. De kan enten bevæge sig på anden vis eller lade en anden person gå på deres vegne. 

Mange bække små afsløres 4. februar

Mange bække små gør en stor å. Det hjælper virkeligt at løfte i flok.

Lørdag den 4. februar afsløres det i det store Danmarks Indsamling-show på DR1, hvor mange kilometer – og dermed, hvor mangepenge – Danmarks børn samlet har gået for Syrien udsatte børn. Måske slår vi sammen rekorden fra 2022 på 6,5 millioner kroner(link is external), hvor danske børn ikke skulle gå, men gøre Gode Gerninger.

Ud over landets biblioteker, samarbejder Børnenes Danmarksindsamling blandt andet med FDF(link is external) og Dansk Skole Idræt(link is external).