Skab corona-sikkert ungeliv i Middelfart

Af jakob.genz
04.02.21
Ny pulje skal hjælpe børn og unge i Middelfart Kommune sikkert gennem corona-perioden.
 

 

Byrådet i Middelfart Kommune har oprettet en pulje på 30.000 kr. til at gennemføre borgerdrevne idéer, der kan sikre trivslen hos børn og unge under pandemien.

 

En undersøgelse fra Center for Ungdomsstudier viser, at markant flere børn og unge i Danmark oplever ensomhed under corona-perioden. En ny pulje i Middelfart Kommune skal derfor understøtte initiativer, der skaber glæde og sammenhold blandt kommunens børn og unge, set i lyset af de forlængede restriktioner.

Puljen gør det muligt for både borgere og organisationer at søsætte deres egne idéer til at sikre et godt børne- og ungeliv, til trods for at restriktionerne er forlænget igen.

- For børn og unge er deres daglige fællesskaber med jævnaldrende sat på standby på ubestemt tid. Med puljen vil byrådet styrke fællesskaber og være med til at holde humøret højt blandt børn og unge i hele Middelfart Kommune, så de kommer bedst muligt ud på den anden side af denne pandemi, fortæller borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd Jensen.

Den nye pulje er på i alt 30.000 kroner. Både enkeltpersoner, organisationer, foreninger m.m. der er bosiddende eller beliggende i Middelfart Kommune, kan søge om penge til at realisere deres idéer til at sikre trivslen blandt børn og unge.

 

Fakta om puljen

Puljen er på 30.000 kr. Én idé kan maksimalt få tildelt 7.500 kr.

For at komme i betragtning til puljen skal idéerne være målrettet børn og unge under 20 år i Middelfart Kommune, alle børn og unge skal kunne deltage, uanset hvor i kommunen de bor, og idéerne skal desuden skabe glæde og sammenhold.

Sådan søger du om midler!