Solrige tal i en mørk tid

Af jakob.genz
21.12.20
Og vi ses snart igen!

 

2020 har på rigtig mange måder været et annus horribilis og selvom der er langt vigtigere (og alvorligere) ting i denne verden end nøgletal fra en kulturinstitution a la KulturØen, så er eksempelvis vores besøgstal alligevel et meget godt billede på, hvad COVID-19 samt diverse restriktioner og hele- og delvise nedlukninger har gjort ved det kulturliv, vi normalt plejer at leve.

 

På godt og ondt.

 

KulturØens besøgstal plejer nemlig at være tårnhøje, takket være alle jer, der dagligt kommer på besøg og gør brug af alt det, vi tilbyder, hvad enten der er tale om kaffebaren, biografen, restauranten, møde- og konferencelokalerne eller biblioteket. 

 

Faktisk lød besøgstallet i 2019 på hele 272.852! Det var ny rekord.

 

Så højt endte besøgstallet ikke med at være i år. Endda langt fra. For i skrivende stund lyder tallet på blot 179.849. 

 

Men når det er sagt, så vil vi gerne skynde os at slette ‘blot’ og i stedet se på tallet iført positive briller. 

 

For 179.849 besøgende er, hvad end der er tale om en nedgang på 93.003 i forhold til sidste år, svarende til et fald på 34 procent, virkelig, virkelig mange besøgende, og vi på KulturØen er taknemmelige for hver og én. 

 

Og dykker man ned i tallene - og ser bort fra de (forår- og efterårs)perioder, hvor KulturØen har været helt lukket ned - så pibler det faktisk frem med solrige tal. 

 

Eksempelvis, hvis vi zoomer ind på juli måned, hvor vi alle var spækket med optimisme efter et forbandet forår, og hvor I, kære brugere, ikke bare søgte ud under sol og blå himmel, men hvor I også slog vejen forbi KulturØen.

 

Således nåede besøgstallet i juli måned nye og rekordstore højder med hele 24.610 besøgende, der ikke bare gjorde brug af vores ‘normale’ tilbud, men som også sprang på de mange og ekstraordinære sommeraktiviteter, som KulturØen var bannerfører for i samarbejde med en masse andre aktører i Middelfart Kommune, herunder Middelfart Ungdomsskole, Musikskolen, og SSP.

 

Og ved I hvad; solen kommer til at skinne igen. Vi skal bare lige holde sammen (hver især og på afstand) lidt endnu, og så ses vi igen, og igen, og igen.

 

Og vi glæder os.

 

Kh KulturØen